Znalazłem zdjęcia zeszłorocznych zbiorów papryczki jalapeno i przypomniałem sobie, że już czas na tegoroczne rozsady!
Przypominam, że już koniec lutego minął. Na papryczki to najlepszy okres. Jeśli chcemy mieć papryczki, które dojrzały w słońcu należy je już sadzić! Jak widać na zdjęciu, owoce były już bardzo dojrzałe i nawet wyschnięte. Jalapeno jest odmianą wykorzystywaną w kuchni meksykańskiej i powinna być zbierana zielona. Nie powinna być to bardzo ostra papryczka, a wraz z kolorem nabiera ostrości.
Zapraszam do poczytania o papryczce habanero w innym poście. Można się dowiedzieć wiele o pochodzeniu tej powszechnie uprawianej roślinie oraz tego, co łączy ją z muzyką... Jest w poście też informacja dotycząca wysiewu nasion z rodzaju Capsicum - czyli papryki.
Pozdrawiam!
Przypominam, że już koniec lutego minął. Na papryczki to najlepszy okres. Jeśli chcemy mieć papryczki, które dojrzały w słońcu należy je już sadzić! Jak widać na zdjęciu, owoce były już bardzo dojrzałe i nawet wyschnięte. Jalapeno jest odmianą wykorzystywaną w kuchni meksykańskiej i powinna być zbierana zielona. Nie powinna być to bardzo ostra papryczka, a wraz z kolorem nabiera ostrości.
Zapraszam do poczytania o papryczce habanero w innym poście. Można się dowiedzieć wiele o pochodzeniu tej powszechnie uprawianej roślinie oraz tego, co łączy ją z muzyką... Jest w poście też informacja dotycząca wysiewu nasion z rodzaju Capsicum - czyli papryki.
Pozdrawiam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz